Saai, maar hij is er! - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Ton Gorp - WaarBenJij.nu Saai, maar hij is er! - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Ton Gorp - WaarBenJij.nu

Saai, maar hij is er!

Door: Ton

Blijf op de hoogte en volg Ton

07 November 2012 | Maleisië, Kuala Lumpur

Het is me een overgangetje wel. Weggaan met een nachtvorst en daarna met nog Nederlandse kleren aan met een volle rugzak rondsjouwend in tropisch Kuala Lumpur.
Da's peentjes zweten in de eerste uren.

Over het reizen valt weinig opwindendst te vertellen. Of het moet gaan over het voorbijtrekkende Nederlandse landschap bij zonsopkomst, de velden met ochtendrijp, de koeien in de wei.

Schiphol is ook al helemaal niet opwindend, zo ook het inchecken en dan zit je voor 10 uur vast. Bediend door opgedirkte stewardessen met de nichterige, mannelijke collega's. Wat een vak zeg, eten en drinken uitdelen in een smal gangpaadje, zeurende Chinezen ter woord staan etc.
Tien uur lang, net te krap zitten, filmpje kijken op een te klein scherm, eten van een te klein dienblad. Het is dat je snel kilometers aflegt maar vliegen is eigenlijk ook maar saai.

Kuala Lumpur international airport (oftewel KLIA) heeft ook al niets opwindend. Bordjes volgen naar de douane, bordjes volgen voor de bagage, röntgenapparaat links laten liggen ( want ze moesten een Javaanse Jongens zien) en dan weer bordjes naar de bus volgen.

En dan sta je midden in Kuala Lumpur, aan de rand van Chinatown. Winterkleren nog aan, rugzak op. Gelukkig is het beoogde guesthouse binnen een half uur gevonden. Helaas moest ik tot twee uur wachten voor dat ik de kamer op kon. De wekelijkse ontreinigend met gif was net langsgeweest. Dus wachten tot de insecticide het werk gedaan heeft. Voordeel: geen bedwantsen, dus ook geen jeuk.

In tussen heb ik maar een Maleisische sim kaart gekocht. Dan kunnen jullie bellen als je dat al zou willen. Doe dat dan via www.hallobuitenland.nl dan is het goedkoop.

Mijn nummer is 016-4724362

Nu zit ik op mijn kamer, moe te zijn. Een jetlag te vieren. Eigenlijk had ik niets te schrijven buiten dat ik aangekomen ben waar ik wil aankomen, Ik ben er dus en het was eigenlijk best wel een saaie dag. Zo even eten en vroeg onder de wol.

• 07 November 2012 - 10:11

Patries:

heey Ton,

Inderdaad saai en wat vervelend allemaal. Dan kun je hier beter in je eentje op de 5e verdieping op Coudewater zitten en werken aan een pre-advies met een lekkere dubbele cappuccino en een mooi uitzicht over Den Bosch. Ik wens je heel veel sterkte met je vermoeidheid en jetlag en dat je maar snel kunt gaan genieten van je vakantie!!

Patries

• 07 November 2012 - 10:17

Ien:

Ha die Ton,

Weet je wat saai is; als je nu in Helmond naar buiten kijkt en je ziet alleen maar grijs....

Ien

• 07 November 2012 - 10:33

Ma:

he he we kunnen weer contact hebben op afstand maar beter als niets.
    het zal wel wennen zijn maar we horen tenminste iets.
    hoe je taai en tot schrijven
    groetjes liefs ma

• 07 November 2012 - 11:15

Renee:

Ha die Ton!

Fijne reis en een groet uit het grijze Holland !

Renee

• 07 November 2012 - 12:28

Nelly:

Wat saaaaai, ik zou bijna medelijden krijgen met je, bijna hè...

• 07 November 2012 - 12:29

Thomas & Rina:

Hallo ton saai maar lang verhaal.
    Dus de reis van Beek en Donk naar eindhoven was tot nu toe het mooiste stukje van de reis.

HAHAHA fijne vakantie verder.

• 07 November 2012 - 12:52

Ad:

Ton, fijn dat je bent aangekomen, vervelend om te horen van je reisomstandigheden.... Tip :neem volgende keer een iets duurder ticket of reis eerste klas, niveleren maar dan andersom. Geniet ervan daar!

• 07 November 2012 - 14:18

Natasja:

Jee Ton ...boring ....waar ben je aan begonnen he ..;-)
    Geniet ervan!

Groetjes van ons

• 07 November 2012 - 14:54

Ans:

Hoi Ton,

Als dit het vervelendste van je reis is dan is het nog niet zo erg. Geniet van je vakantie en tot horens.

Ans

• 07 November 2012 - 19:55

Ellie:

saai, maar veilig geland en dat laatste is het belangrijkste nietwaar?
    het weer was hier saai met grijs en een gure sinterklaaswind. Dat was dan ook het enige saaie, want de landelijke dag van de OR was om te smullen!Geen grote nieuwe dingen vernomen en toch genoeg kleine dingen om weer mee te nemen. heb vandaag gehoord dat de komende 5 jaar puur overleven wordt en dat de economie zich dan positiever herstelt.W e zullen dus heel creatief moeten worden met weinig cq minder centjes. En zeg nou zelf, we kunnen toch niet allemaal uitwijken naar Maleisië om meer genieten uit weinig centjes te halen. Misschien kom je tijdens je reis nog mooie nieuwe koersen tegen, dus laat maar horen.
    Rust lekker uit en tot mails! liefs, Ellie

• 07 November 2012 - 21:45

Lidy:

Och Ton ik heb toch zo'n medelijden met jou....

Verslag uit: Maleisië, Kuala Lumpur

Ton

De wereld is groot en mijn tijd is beperkt. Ik probeer die beperkte tijd toch maar zo goed mogelijk te gebruiken. Ooit heb ik eens gelezen: "Een bereisd mens is een wijs mens". Ik hoop dus een beetje wijs te zijn/ worden. Mijn reizen (buiten Europa) tot nu: **Turkije reken ik tot Europa India 1992 6 weken India 1993 4 weken Vietnam 1995 4 weken India 1998/1999 5 maanden Nepal 2001 3 maanden Sumatra, Oost Java, Bali, Lombok 2007 2 maanden Lombok, Subawa, Flores, West Java 2008 2 maanden Sulawesi, Kalimantan 2009 2 maanden Thailand 2010 2 maanden Laos 2011 1 maand Cambodja 2011 1 maand Maleisië Pensula 2012 3 weken Myanmar 2012 1 maand Maleisisch Borneo 2013 1 maand Madagascar 2014 3 maanden Brazilië en Colombia 2016 4 maanden Sri Lanka 2017 2 maanden Thailand 2018 2 maanden Thailand 2019 2 maanden Bonaire 2022 2 weken Molukken 2023

Actief sinds 17 Aug. 2009