48 uur
Blijf op de hoogte en volg Ton
25 Januari 2013 | Maleisië, Kampung Kelapa
Het speelt zich allemaal voor mijn neus af. Alle clichés komen weer uit. Van de populaire reisleider tot de tofste bink van het reisgezelschap, die een oh zo leuke afscheidstoespraak houdt. Op het eind natuurlijk de instructies voor morgen want zonder de reisleider weten ze niet hoe laat ze mogen douchen. Zo'n groep is erg op zichzelf gericht dus maakt dat aanspraak en gezelligheid voor mij een stuk minder. Dat singelen anders ten opzichte van de vorige drie dagen waar je vooral met individuele reizigers zit.
Dit guesthouse heeft vaker "laatste dag" groepen want vanavond is er weer een groep. Dat wordt dus weer een nieuwe toespraak en een reisleider die zegt dat hij nog nooit een zo leuke groep heeft gehad.
Beide groepen,die ik heb gezien, doen Borneo voor veertien dagen aan. Ik ben hier een maand en heb niet alles kunnen zien en meemaken.
Maar ja, zij hebben geen rustdag net als ik vandaag. Zittend op de veranda van dit guesthouse of herberg zoals het in de naam staat, met een bakje koffie. Zo nu en dan een duik in het zwembad. Zoetjesaan wat spullen uitzoeken en schoonmaken.
Ik heb een lijstje bij me liggen om de boodschappen op te schrijven van spullen die ik voor de volgende keer moet aanschaffen.
Mijn afritsbroek heb ik in Cambodja, vorig jaar, al laten maken door een plaatselijke kleermaker en vorige week heeft een Maleise kleermaker zich mogen uitleven. Er vallen inmiddels zoveel gaten in dat er voor volgende keer maar een nieuwe moet komen. Het elastiek van mijn zwembroek heeft zijn elasticiteit ook verloren, dus ook op de lijst. De batterijen van de zaklamp zijn leeg, een nieuwe moneybelt. Kortom als ik begin februari mijn spullen ga kopen dan kan ik zeker weer op tijd weg.
Morgen wordt de laatste enerverende volle dag. Ik ga nog een dagje "budget" doen want het eten en drinken bij deze Travellers Inn is in mijn ogen veel te duur. Ik zit ver van enige winkel of restaurant maar toch heb ik een houten keet gevonden waar ze Coca Cola verkopen voor de normale prijs van MYR 1,80 (€ 0,44) in plaats van hier MYR 3,50 (€0,86). In de Kampung even verderop is de Nasi Goreng ook de helft van de prijs. Jawel, op de laatste 48 uur blijven we op de kleintjes letten.
Zittend op de veranda heb ik al zicht op de een na laatste etappe die ik ga afleggen. De vliegtuigen van en naar. Kota Kinabalu dalen of stijgen hier boven zee. Nog 48 uur en dan zit ik er ook in.
Ik heb trouwens alvast wat warme lucht vooruit gestuurd dus mocht het gaan dooien bij jullie dan was dat de bedoeling.
25 Januari 2013 - 15:23
Hennie:
Hoi Ton,
Vandaag twee verslagen lezen, een ui Mauritius en deze van jou. We hebben het maar druk met die vakantiegangers. Het zit er inderdaad haast op Ton.
Die zwembroek die kan nog wel een jaar, wij hebben al een touw voor je aangeschaft.
We zullen ook wel een beetje op de kleintjes letten Ton!!
Groet Hennie
25 Januari 2013 - 16:46
Ma :
dit was een van de laatste mailtjes zo niet het laatste ik denk dat ik last keijg van ontwennings verschijnselen ik zal het missen maar een belletje af en toe is ook weer leuk en dan de mooie fotos bekijken.ik kom net terug van het kaarten en nu voor eten gaan zorgen.als je in het weekend geen mailte meer stuurd dan tot horens in nederland.
heel veel groetjes en liefs en tot ziens ma -
25 Januari 2013 - 18:44
Peter:
Zo Ton, het zit er haast weer op voor jou! dat wordt weer véél foto's kijken wanneer je weer thuis bent, ook kijk ik wel weer uit naar onze filmavondjes!!
Ik zie jou Maandag de 28e op station Eindhoven !!
Groetjes , Peter -
25 Januari 2013 - 19:23
Lieset En Frank:
hoi ton het zit er weer bijna op voor jou wat gaat de tijd dan toch snel he.
maar ik hoor al je bent alweer aan het plannen voor eind van het jaar
en dan kunnen we weer lezen he ik heb het weer met veel plezier gelezen dank je wel voor je verhalen
groetjes lieset en frank -
25 Januari 2013 - 19:57
Ans:
Hoi Ton,
Is dit je laatste mailje of bijna je laatste mailtje van je vakantie. Nog een hele fijne dag daar en een goede vlucht naar ons koude kikkerlandje. Ik hoop voor je dat de warme lucht hier eerder aan komt dan jij. Zorg maar voor een lekkere trui. Tot horens
Liefs Ans