GGZ Helmond haalt geld op tijdens lunch
Door: Ton
Blijf op de hoogte en volg Ton
20 November 2013 | Filipijnen, Pajak
Mijn collega's en bezoekers van GGZ Helmond hebben gisteren en eergisteren in de lunchpauze €275,= opgehaald ten behoeve van de TAO organisatie. Ik ga ervoor zorgdragen dat dit geld vandaag nog op hun rekening wordt gestort.
Ien Raijmakers heeft dit initiatief gelanceerd. In een mail, naar allen, heb ik mijn collega's hiervoor bedankt.
Ook heb ik van diverse mensen mail ontvangen die individueel geld hebben overgemaakt. Wie individueel geholpen heeft, bij deze nogmaals hartelijk dank.
De TAO organisatie heeft op hun Facebook pagina een lijst gezet wat zij voor elke €65,= aan donatie kunnen doen. Naast de eerste noodhulp is het herstellen van huizen en vissersboten een prioriteit zodat zij weer voor zichzelf kunnen zorgen.
Met het geld, opgehaald in de lunchpauze kunnen zeker 4 families van 6 personen geholpen worden met de volgende spullen (gekopieerd van hun Facebook pagina):
"€65[$86US] buys 2 weeks of supplies for an Island FAMILY of 6 get back
on their feet after loosing EVERYTHING…
to feed themselves...
RICE -50kg sack
15X CANNED Sardines
12X oaks of Instant noodles
Powdered Milk
for health & hygiene…
DYPERS
First aid supplies and basic medicine
bars of SOAP
to start to rebuild their homes and boats...
Nylon rope-
a HAMMER
NAILS
FLASHLIGHT
EPOXY RESIN
TARPAULIN
LIGHTER
Op de Facebook pagina van TAO kan je hun vorderingen verder zelf volgen.
De strubbelingen om voor een langere tijd vrijwilligerswerk te vinden lopen op niet veel uit. Er liggen veel hulpgoederen klaar, zowel van particulieren als van de grote hulp organisaties. Het grote probleem is en blijft de gebrekkige infrastructuur en de transport mogelijkheden. Op de website van de Volkskrant staat een artikel over een Nederlander (woonachtig in de Filipijnen) hulp heeft opgezet en nu vervolgens in de file van internationale hulp staat.
Om met een zak rijst in plaats van mijn rugzak zelf naar de ernstig getroffen gebieden te gaan is niet wenselijk, niet noodzakelijk en vooralsnog nog onmogelijk. Om hier tot 12 december aan het zwembad te gaan liggen is het ook niet.
Morgen zal ik dus door gaan reizen, vooralsnog nog wel in deze regio en ter plekke kijken wat kan, wat niet kan. Een Journalist van Radio France die veel ervaring heeft in rampen als dit zei mij:
"je moet accepteren hoe het is, je doet je best met het aanbieden van je hulp maar als dat op dit moment niet mogelijk is moet je je daarbij neerleggen en jezelf niet kwalijk nemen dat het zo is."
Ik blijf dit echter wel frustrerend vinden.
20 November 2013 - 06:58
Eva:
Lieve Ton,
Overmacht voor jou.
Je hebt al veel goede dingen gedaan.
Succes met reizen en keuzes maken, pluk de dag!
Herinner je gisteren.
Droom van morgen.
Maar leef vandaag!
Gr Eva -
20 November 2013 - 07:24
Hennie:
Hoi Ton,
Succes met de verdere reis, complimenten voor Helmond.
Groet Hennie. -
20 November 2013 - 08:26
Lieset En Frank:
Hoi Ton dikke duim voor Helmond en jij heel veel succes verder
Groetjes Lieset en Frank -
20 November 2013 - 08:42
Ans:
Hoi Ton,
Je hebt je best gedaan. Door jou heeft TAO toch extra donatie gekregen waar mee ze de gezinnen en de vissersdorpen kunnen helpen. Meer kan je niet doen ook al wil je nog zo graag. Sucses met verder reizen en laat gauw weer wat van je horen.
Liefs en groetje
Ans -
20 November 2013 - 09:30
Jaakie:
Hadieton,
Wat een prachtig initiatief van mijn, onze collega's daar in Helmond!
Ik ga ervan uit dat je Ien al uitgebreid bedankt hebt voor haar prachtige initiatief.
Ik volg het nieuws hier op de voet, maar je weet hoe da gaat hè, zo gauw het échte nieuws eraf is verslapt de media aandacht en verplaatst zich het media circus zich naar elders. Dat doet natuurlijk niets af aan de ernst van de ramp!! Desalniettemin, zal ik jouw verslagen en initiatieven van dichtbij blijven volgen. Het ga je goed!
Jaakie -
20 November 2013 - 10:17
Ma :
ik hoop dat jou reis voorspoedig verloop en dat je niet nog meer ellende ontmoet want het is vrustrerend als je zoveel ellende ziet en er niets aan kunt doen.leuk dat jou collegas zich ook inzetten voor de nood daar alle hulp is welkom.ik hoop gauw weer iets van jou te horen en van het vervolg van jou reis.Ik begin de dagen af te tellen wanneer je weer thuis komt. dit is wel een vacantie die je niet zomaar vergeet. ik wens jou nog een prettige voortzetting van jou reis en hoop snel weer iets te horen
groetjes en liefs ma -
20 November 2013 - 16:48
Chris En Toos:
Petje af voor jou collega's.
XXX Chris en Toos