Brak op een party strand
Door: Ton
Blijf op de hoogte en volg Ton
30 Oktober 2019 | Thailand, Ko Pha Ngan
Na een, niet geweldige, masaman curry heb ik mij maar met wat te drinken op mijn balkon genesteld.
Inmiddels heb ik, via, via, via Whatsapp contact gehad met het guesthouse in het paradijsje van vorig jaar (Ko Phayam). Ik heb mij daar vast laten leggen voor 7 nachten, in dezelfde beach hut als vorig jaar. Saai hé.
Maar ik heb wel een lagere prijs geregeld. Goed hé.
Ik ben daar van 23 November tot 30 November met de optie dat mocht ik eerder komen dat we wel wat regelen.
Ik heb aansluitend aan deze boeking uitgezocht hoe ik van Ranong in Bangkok kom. Dat wordt een VIP nachtbus, van 20.00 uur tot 06.00 uur. Ik ben benieuwd......een nachtbus heb ik in Thailand nog niet gehad. Omdat de disco muziek nog bezig was heb ik ook maar mijn laatste hotel in Bangkok geboekt voor de laatste 2 nachten. Zoals bekend is mijn eerste en laatste hotel in Bangkok hetzelfde, met dat zwembad aan de rivier. Niet de goedkoopste optie maar er was nu een aanbieding voor 50%, mee pakken dus.
Al met al is het eind van mijn vakantie dus geregeld. Blijft de tijd over tussen overmorgen en 23 november. Het noorden van dit eiland heeft nog wat mooie stranden waar je vanaf het strand tussen het koraal kunt snorkelen. Ook dit heb ik vannacht vastgelegd voor 3 nachten.
Om half twee stop de muziek, bedtijd. Ik ben om 6.00 uur wakker. Ik zit niet voor niets op “Sunrise beach” in “Seaview Sunrise”. Echter niets wat je ziet opkomen, het is zwaar bewolkt, de regenschermen van mijn hut hebben ze vannacht naar beneden gedaan. Er zit onweer in de lucht. De hond van deze tent heeft onderdak gevonden op mijn balkon. Ik geniet van het ruisen van de zee, het gedonder in de lucht en besluit om 8.00 uur terug te kruipen in mijn bed.
Ik voel mij wat brak, niet van de party maar ik heb, dankzij de airco’s denk ik een verkoudheid opgelopen. Ik snotter en heb een “kwaai” hoesje.Wat verhoging.
Nog even wat slapen, om 10.00 uur op, douchen en mijn balkonnetje op met een bakje koffie. De regenschermen kunnen weer omhoog, de lucht is strak blauw. Ik heb mijn ontbijtje genuttigd op mijn balkon. Flesje melk en een broodje uit de super.
Het smaakt me niet en ik heb het gevoel dat ik niet vooruit te branden ben. Het ontbijt vul ik dan ook maar aan met een paracetamol en wat fluimiciel.
Geen nood, een dagje bij mijn kamer, wat lamballen op het balkon.......het kan geen kwaad. Ik moet eigenlijk nog wat kleine zaken regelen maar dat kan morgen ook wel.
Ondertussen heb ik wel een plaatsje gevonden tussen de eilanden hier en de westkust. Phang Gna, een klein Thais stadje, weinig toeristen en toch redelijk wat te doen. Ik heb inmiddels een mail gestuurd voor wat nadere informatie naar een beoogd guesthouse. Mogelijk een bruikbare optie voor een week of zo. Het tweede gedeelte van de vakantie gaat zich zo al wel vullen.
Ik hou het voor de rest maar easy on, straks nog wat eten scoren, vroeg naar bed en gaan slapen als de muziek stopt.
Ps vandaag niet veel foto’s, daar was ik zelfs niet toe te bewegen
30 Oktober 2019 - 11:48
Chris & Toos:
Hé je gaat niet ziek worden hoor. Goed blijven drinken en inderdaad pcm en de airco wat minder hoog. Beterschap en lieve groetjes van hier.
XXX Chris & Toos -
30 Oktober 2019 - 12:17
Ad:
Ton, Zijn er geen Javaanse Jongens met antibioticum in de tabak? Beterschap -
30 Oktober 2019 - 12:42
Vincent Van Den Bremer:
Na het zien van de titel dacht ik dat je het eindelijk op een zuipen had gezet....
Veel plezier nog en geniet ervan. Het begint alweer akelig koud te worden hier.
Vriendelijke groet,
Vincent -
30 Oktober 2019 - 12:54
Louis Verheijen:
Beterschap Ton. -
30 Oktober 2019 - 16:23
Ans:
Hoi Ton,
Geen gekke dingen uit gaan halen hoor. Beterschap en airco uit.
Liefs en groetjes Ans -
30 Oktober 2019 - 18:42
Hennie:
Hoi Ton,
Beterschap ... niet te hard werken.
Groet Hennie