Van het ene paradijs naar het volgende - Reisverslag uit Ko Phayam, Thailand van Ton Gorp - WaarBenJij.nu Van het ene paradijs naar het volgende - Reisverslag uit Ko Phayam, Thailand van Ton Gorp - WaarBenJij.nu

Van het ene paradijs naar het volgende

Door: Ton

Blijf op de hoogte en volg Ton

20 November 2019 | Thailand, Ko Phayam

De eerste drie nachten op Koh Phayam zitten er weer op. Raar eigenlijk dat je op vakantie rekent in nachten terwijl de dagen interessanter zijn.
De eerste drie nachten waren op het zuidelijk strand, Ao Jay. Toch een mooi strand, ondanks de berichten die ik vorig jaar had gehoord. Er is minder vervuiling dan ik had verwacht. Wel meer toeristen, guesthouses, barretjes en meer van dat in het achterland. Zoals ik in mijn vorig bericht al geschreven heb ben ik op Ao Jay wel met mijn kontje in de boter gevallen.
Het was ook behoorlijk rustig op het strand, een handjevol mensen. In het hoogseizoen kan het hier behoorlijk druk zijn volgens de mensen die hier werken.
Heerlijk is het om in het voorseizoen te reizen, het enigste nadeel is dat je weinig contacten maakt anders dan met de mensen die hier werken.
Ook hier is het personeel vooral Burmees. Een enkeling spreekt goed Engels.
Sommigen willen de taal leren wat soms leidt tot hilarische taferelen als je iets in het Engels besteld. Allen zijn echter heel vriendelijk en (niet onbelangrijk) ze kunnen goed koken.
De eigenaar, die ik overigens niet heb gezien, is Chef Kok en heeft zijn personeel opgeleid. Diegene die mij Ziggi Stardust Resort heeft geadviseerd had aangegeven dat zij ook het beste restaurant hebben van het hele strand. Ik kan het echter niet beoordelen want ik heb alleen hier gegeten.

Drie dagen met de voetjes in het zand, regelmatig een duik in de golven, lekker eten en als er niets te doen is een filmpje op Netflix bekijken. Gisteren middag is het iets gaan regenen en wat is er dan heerlijker onder je afdakje in een hangmat een filmpje kijken. Kortom, het was drie dagen relaxen op een mooie plaats.

Vanmorgen ben ik na een rustige opstart met een bakje koffie en een ontbijtje vertrokken naar mijn één na laatste adresje. Geen nieuwe plaats maar naar het paradijsje van vorig jaar. Ik ben benieuwd of het mij wederom bevalt.
Het ligt maar vijf kilometer verder op het eiland, zo gepiept achter op een scooter over de locale “fietspaden”. Wegen zijn er gelukkig niet op Koh Phayam.

Over mijn verblijf bij Starlight Resort aan Buffalo Bay schrijf ik later wel
Maar daarover later meer

• 20 November 2019 - 09:21

Hennie:

Hoi Ton,
    Inderdaad een paradijsje. Hier vriest het in de nacht, vanmorgen krabben dus ...
    Wel een beetje jaloers als je de foto's ziet, zou zo een 'weekje' willen ruilen.
    Succes in het volgende paradijs ...
    Groet Hennie.

• 20 November 2019 - 16:40

Yolanda Vd Velden:

Hey Ton, jou dagen gaan snel zeg. Ook al gaat het hier ook rap. Zeker nu het zo snel donker is. Idd de eerste x ramen krabben van de auto is ook een feit!!! Winter is coming. Geniet jij nog maar ff int zonnetje. X

• 20 November 2019 - 16:44

Chris & Toos:

Wow, zelfs de krabben hebben het goed naar hun zin. Wat een mooi paradijsje. Lekker genieten op de volgende plek.
    XXX Chris & Toos

• 21 November 2019 - 15:47

Ma En Ans:

Hoi Ton,

We zijn weer bij gelezen en hebben je mooie foto's weer gezien. Bij jou zal het wel warmer zijn dan bij ons want zoals je al gehoord hebt vriest het hier in de nacht. Je zit weer bijna op je laatste plekje. Dus geniet er nog van de laatste weekjes. Het gaat best vlug.
    Heel veel groetjes en liefs Ma en Ans

Ton

De wereld is groot en mijn tijd is beperkt. Ik probeer die beperkte tijd toch maar zo goed mogelijk te gebruiken. Ooit heb ik eens gelezen: "Een bereisd mens is een wijs mens". Ik hoop dus een beetje wijs te zijn/ worden. Mijn reizen (buiten Europa) tot nu: **Turkije reken ik tot Europa India 1992 6 weken India 1993 4 weken Vietnam 1995 4 weken India 1998/1999 5 maanden Nepal 2001 3 maanden Sumatra, Oost Java, Bali, Lombok 2007 2 maanden Lombok, Subawa, Flores, West Java 2008 2 maanden Sulawesi, Kalimantan 2009 2 maanden Thailand 2010 2 maanden Laos 2011 1 maand Cambodja 2011 1 maand Maleisië Pensula 2012 3 weken Myanmar 2012 1 maand Maleisisch Borneo 2013 1 maand Madagascar 2014 3 maanden Brazilië en Colombia 2016 4 maanden Sri Lanka 2017 2 maanden Thailand 2018 2 maanden Thailand 2019 2 maanden Bonaire 2022 2 weken Molukken 2023

Actief sinds 17 Aug. 2009