De keuze is gemaakt
Blijf op de hoogte en volg Ton
25 Oktober 2018 | Thailand, Chumphon
Druilerig, miezerig weer. Het is hier alsmaar aan het motregenen vanaf gisteren avond. Het, inbegrepen, ontbijt moet hier voor negen uur genuttigd worden. Geen ontbijt om over naar huis te schrijven dus ga ik jullie niet vertellen dat ook dat wat tegen viel hier. Het personeel incluis, geen goede morgen, glimlach of enig enthousiasme straalt er vanaf.
Ik ga al vroeg aan het werk:
In mijn keuze conflict of ik de eilanden links of rechts van hier ga bezoeken heb ik de knoop doorgehakt. Ik heb besloten om morgen naar een wat onbekender eiland te gaan:
Ko Phayam
Maar dan moest er eerst het een en ander geregeld worden:
* Voldoende cash halen want op Ko Phayam zijn geen ATM’s, is geregeld
* Minivan (klein busje) van Chumphon naar Ranong (THB 150 = € 4,00) rond 10.00 uur is geregeld.
* Vervoer van mijn resort naar de opstapplaats van de minivan, is geregeld
* Beoogd guesthouse is gebeld, zij hebben kamers tussen de THB 700 en THB 1400 (€ 18/€40) met uitzicht op zee, koude douche, ventilator, honden, restaurant, aan het strand en goede reviews. Is geregeld, gewoon binnenlopen en eerst bekijken, plaats zat.
* Boot naar Ko Phayam kan ik morgen ter plekke pas regelen maar er gaan er genoeg.
Het enigste wat ik vandaag verder moet is zwemmen, zwemmen en dat, in de ochtend, in een contante motregen. Ik zit de hele ochtend in de kantine (het restaurant) De enigste plaats waar je droog kan zitten.
Op de tafel staat een grote sticker dat je er niet mag roken.
Zie je dat al voor je.
Voor dat ik op vakantie ging heb ik al een reis-asbakje gekocht en dat komt nu goed van pas. Ik overtreed dan ook alle wet- en regelgeving.
Zwemmen in de motregen heeft ook wel wat. Nat ben je toch.
Gelukkig breekt de zon om 13.00 lekker door. Zeker en vast omdat ik eindelijk beslist heb waar ik naar toe ga.
Ik heb het zwembad tot 3 uur alleen gehad, het leek hier uitgestorven.
Gisteren heb ik al verteld dat de menukaart en de prijzen mij niet aanstonden en dat ik bij de supermarkt “7Eleven” inkopen heb gedaan. Dat wordt dus zelf een budget lunch koken, op een van de foto’s zie je hoe dat moet. Ik heb wel een vork uit het restaurant moeten pikken (ze krijgen hem terug hoor).
Eigengemaakte Tom Yum Crème soep met noodles, nou ja, eigengemaakt. Ik heb het water gekookt.
De WiFi verbinding is slecht maar het personeel vindt hem goed, ik zal niet verder klagen. Het zal wel de voorbereiding zijn op wat morgen gaat komen. Ko Phayam heeft alleen stroom van eigen generators en beperkte WiFi (internet) verbindingen.
Op mijn nachtprogramma staat nog dat ik alle batterijen en electronica moet opladen. Vanavond en morgenvroeg staat de voorlopig laatste warme douche op de rol en de voorlopig de laatste nacht met een airco. Vannacht de gordijnen toch maar dicht, leverde afgelopen nacht niets op.
Morgen weer op reis.........
25 Oktober 2018 - 11:49
Renée:
Hallo daar,
Nog een nachtje afzien in dat spookresort en dan naar het( denk ik) mooie, tropische eilandje!
25 Oktober 2018 - 13:05
Ans:
Hoi Ton,
Gaat nog wel lukken voor 1 nacht denk. Hoop je morgenavond te horen en te zien. Mocht het niet lukken kijken we volgende week weer wel. Een goede reis voor morgen.
Liefs Ans -
26 Oktober 2018 - 03:42
Chris & Toos:
Wij zijn benieuwd naar het eiland en hopen gewoon op de dagelijkse updates.
XXX Chris & Toos -
26 Oktober 2018 - 08:05
Yolanda En Melvin:
Ha Ton zoals je zag op fb een heftig feest achter de rug. Nog nooit zo dronken geweest hahaha.