VARA, BNR, KRO en tropische storm Yolanda - Reisverslag uit Coron, Palawan Province, Filipijnen van Ton Gorp - WaarBenJij.nu VARA, BNR, KRO en tropische storm Yolanda - Reisverslag uit Coron, Palawan Province, Filipijnen van Ton Gorp - WaarBenJij.nu

VARA, BNR, KRO en tropische storm Yolanda

Door: Ton

Blijf op de hoogte en volg Ton

08 November 2013 | Filipijnen, Coron, Palawan Province

Laatste nieuws tot 19.30

Live verslag van een tyfoon en dat nog wel op de Nederlandse radio.

Na mijn berichtje met de update over de tyfoon Yolanda werd via deze site contact met opgenomen door het televisie programma " De Heer ontwaakt" met de vraag of ik een life verslag wil doen. Vanochtend ben ik dus een paar keer te horen geweest op de Vara Radio.
Ook BNR belde mij kort hierna, zij hadden mijn telefoonnummer via mijn site onderschept, ook zij wilde een life verslag.

Vanmiddag heb ik dus op de bovenste verdieping, in het restaurant met uitzicht op de baai verslag zitten doen over mijn uitzicht. De wolken die de baai dicht trekken en de aanzwellende regen. Rond half twee leek het erg slechte weer te beginnen maar dat bleek een klein voorproefje. Harde regen en wind

Hierna leek het weer op te klaren. De stilte voor de storm. In de baai zie je geen boten varen, de meeste liggen veilig in de haven. Er is vanmiddag nog gewoon verkeer op straat. De bootreizen en vluchten zijn allemaal geannuleerd. De verwachte sensatie blijft voorlopig uit.
Hoe het weer in de rest van de Filipijnen is kan ik vanaf hier niet beoordelen want de televisie is uitgevallen.

Inmiddels is de avond ingevallen. De televisie werkt niet meer. De stroom is uitgevallen en wij hebben nu elektriciteit van een generator. Om zes uur (Filipijnse tijd) het is donker, geen zicht meer op de baai. De wind zwelt aan en de regen maakt een oorverdovend geluid op het dak. In de stad zijn er een paar huizen verlicht maar
Wonderwel werkt internet nog lang door.

Naast het geluid van de harde regen, de windvlagen die de ramen doen schudden is er weinig te melden. Hoe het beneden in Coron stad het staat met de houten huisjes is vanaf hier niet te beoordelen.
Het is half acht als de KRO belt, zij willen ook een update van de situatie. het is misschien lullig voor hen maar op de vraag hoe ik mijzelf voorbereidt kan ik niet meer zeggen dan dat ik mogelijk maar op tijd mijn bed in duik. Misschien bellen ze nog terug.
Het ergste gaat nu komen.

De windvlagen worden nu wel erg heftig, ik ga proberen dit berichtje nog te plaatsen en dan........afwachten.

• 08 November 2013 - 12:48

Natasja:

Spannend hoor , hopelijk valt het allemaal mee en wie weet wordt je nog beroemd ook :-)

Succes!

Groetjes ,
    Natasja en co

• 08 November 2013 - 12:48

Jaakie:

Hadieton,

OR werk is soms spannend, maar dit............succes met al die weersinvloeden!!

D'n veurzitter

• 08 November 2013 - 12:53

Hennie:

Hoi Ton,
    Spannend, de heer ontwaakt is een radio 2 programma.
    Wel leuk dat je live verslag doet.
    Groet Hennie

• 08 November 2013 - 13:22

KRO Radio:

Hallo Ton,
    Dank nog voor je info en veel sterkte daar. Hopelijk komt er van slapen nog wel wat terecht, ik zou maar wel uit de buurt van de ramen blijven...

• 08 November 2013 - 13:37

Ellie:

En zo ,Ton, kom je erachter dat nog vele mensen meer meelezen met je reissite. Het is spannend als je niet weet wat over je heen gaat komen. Ben je niet op de Firma , waar van alles over je hoofd dreigt te komen, dan weten ze je in het verre Fillipijnen wel te vinden...Karma????? Geen nood want je hebt een hoop opties nu: je kunt reisleider worden of verslaggever of zelfs ervaringsdeskundige.
    Ik hoop maar dat je veilig blijft, die natuurkrachten zijn echt overweldigend hoor.
    Was net blij dat hier vandaag de zon weer te zien was, na een paar druilerige dagen, waar ik een hoestje van heb gekregen.Ben eerlijk gezegd blij dat het maar druilerige regen was en geen orkaan.
    Heb je je bed vastgesjord? en platen voor je ramen gemaakt, zodat het glas je niet aanvliegt?
    Zolang er internet is, blijf ik je volgen......pas GOED op jezelf!
    liefs, ellie

• 08 November 2013 - 13:44

Ans:

Hoi Ton,

Had je vanmorgen niet gehoord op de radio. Kon radio2 niet zo vlug vinden. Heb net wel zitten luisteren wat je allemaal vertelt hebt. Via De Heer Ontwaakt uitzending gemist. Je moet wel Adobe Flash Player op je pc downloaden. Wel leuk om je te horen al ben je dan zo ver weg. Hou ons maar goed op de hoogte en wees voorzichtig.

Groetjes en liefs Ans

• 08 November 2013 - 13:44

Eva:

Trots op je oud- mentor! Haha

• 08 November 2013 - 14:23

Ien:

Ga zo even luisteren wat je allemaal verteld hebt op de radio! Je blijft toch wel voor de GGZ werken hè of ga je nu voor een baan als 'verslaggever ter plaatse' Haha
    Nou, sterkte in de orkaan, ik hoop snel weer wat van je te horen.

• 08 November 2013 - 18:12

Patries:

Hey Ton,

Spannend zeg.....! Succes met Yolanda!!

• 08 November 2013 - 20:02

Desiree:

Jeetje wat een gedoe allemaal, blij dat ik geen reiziger ben. Ik vind de regen hier op dit moment al vervelend genoeg. Ik hoop wel dat het een beetje overwaait want het lijkt me wel een gevaarlijke toestand.
    Zorg goed voor jezelf.

• 09 November 2013 - 08:55

Ineke:

Levert het ook nog iets anders op dan naamsbekendheid?? Hoop dat je de storm doorstaan hebt! Las dat er golven van meer dan 5 meter worden verwacht! Dan blijft er van de bootjes in de haven ook niet veel meer over.
    Hoor weer graag van je. Sterkte.
    Groetjes, Jos en Ineke.

• 09 November 2013 - 11:21

Ma:

je word nog eens een beroemdheid je hebt nu zoveel mailtjes ontvangen een bewijs dat er veel mensen met je mee leven ik hoop dat het ergste nu voorbij is en dat er niet veel slachtoffers zijn gevallen want als je die hutjes daar ziet zijn die er niet tegen bestenbestand.hier kunnen wij het ons niet voorstellen wat de wind met orkaan kracht kan doen.ik hoop weer gauw weer van je te horen hier is het haast half twaalf maar bij jou is het dan nog nacht denk ik.hier is het mooi najaars weer de zon schijnt maar de wind is wel koud.ik hoor hoop ik weer gauw wat van jou. heel veel groetjes en liefs ma

• 09 November 2013 - 12:36

Lieset En Frank:

hoi ton ik hoop dat daar snel weer alles gewoon is en niet naast je schoenen gaan lopen he nu je een bn bent (geintje) succes verder nog gr frank en lieset

• 09 November 2013 - 13:27

Ans:

Hoi Ton,

Hoorde net via Toos dat alles ok met je is. Gelukkig want de beelden waren best heftig wat we hier zagen. Kregen te horen dat er geen verbinding was met internet en telefoon. Dan blijft het hier toch onzeker. Dus bedankt voor je sms. Je zit daar voorlopig vast dus hou je taai. Heel veel sterkte en tot horens

Liefs en groetjes
    Ans

• 09 November 2013 - 16:15

Jaakie:

Hadieton,

Laat ff wat weten? Geen internet zeker?

Gr. Jaak

• 09 November 2013 - 20:06

Hennie:

Hoi Ton,
    Sluit me bij Jaak aan, hier komen verschrikkelijke beelden op het nieuws.
    Gr. Hennie

• 10 November 2013 - 10:49

Redactie HvNL:

Geachte heer van Gorp,

Onze redactie zou graag met u in contact willen komen ivm de situatie in de Filipijnen. Is het mogelijk dat u uw contactgegevens mailt zodat we u kunnen bellen/rechtstreeks mailen? Onze redactie is bereikbaar via 020 800 7777.

We hopen van u te horen! Veel sterkte!

Hartelijke groet,

Reactie Hart van Nederland

• 10 November 2013 - 23:37

Petra:

Hoi Ton, Ik kom net thuis van korte vakantie in Praag.
    Heftig hoor, en wij maar denken dat vakantie vieren erg relaxed is. Ben heel blij te zien dat het vooralsnog goed met je gaat.
    Ik hoop dat dit ook zo blijft. Al zal het wel een heftige ervaring zijn.
    Heel veel sterkte en probeer in contact te blijven.

Ton

De wereld is groot en mijn tijd is beperkt. Ik probeer die beperkte tijd toch maar zo goed mogelijk te gebruiken. Ooit heb ik eens gelezen: "Een bereisd mens is een wijs mens". Ik hoop dus een beetje wijs te zijn/ worden. Mijn reizen (buiten Europa) tot nu: **Turkije reken ik tot Europa India 1992 6 weken India 1993 4 weken Vietnam 1995 4 weken India 1998/1999 5 maanden Nepal 2001 3 maanden Sumatra, Oost Java, Bali, Lombok 2007 2 maanden Lombok, Subawa, Flores, West Java 2008 2 maanden Sulawesi, Kalimantan 2009 2 maanden Thailand 2010 2 maanden Laos 2011 1 maand Cambodja 2011 1 maand Maleisië Pensula 2012 3 weken Myanmar 2012 1 maand Maleisisch Borneo 2013 1 maand Madagascar 2014 3 maanden Brazilië en Colombia 2016 4 maanden Sri Lanka 2017 2 maanden Thailand 2018 2 maanden Thailand 2019 2 maanden Bonaire 2022 2 weken Molukken 2023

Actief sinds 17 Aug. 2009