Na krab toch konijn? - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Ton Gorp - WaarBenJij.nu Na krab toch konijn? - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Ton Gorp - WaarBenJij.nu

Na krab toch konijn?

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Ton

02 December 2011 | Cambodja, Phnom-Penh

Dit was Azië toch?
Vandaag had ik en dagtour gepland naar Rabbit Island, een eiland voor de kust van Kep.
Op de afgesproken tijd meld ik mijzelf en krijg verbaasde blikken:"Ga jij naar Rabbit Island?" "Daar weten wij niets van".
Ik had mijn dagtrip bij liefst twee mensen afgesproken.
Gisteren heb ik mijn boeking niet meer kunnen controleren omdat ik met drie Franse studenten die hier stage lopen en een Engelse fysiotherapeut uit eten ben gegaan op de crap market. We waren te laat thuis voor een laatste check.

Maar ja, niet getreurd, wat niet geregeld is wordt geregeld, dit is Azië en ik vertrek op tijd. De boot is toch te laat dus zou ik nog tijd zat hebben.

Rabbit Island oftewel konijnen eiland heet in het Cambodjaans Koh Tonsay en maakt deel uit van een eilandengroep aan de grens van Vietnam. Enige naburige eilanden horen bij Vietnam. De naam konijnen eiland komt uit vroegere tijden, toen er volgens de oudere bevolking er veel konijnen op het eiland waren. Ik hoor echter ook andere verhalen over de naam. Een ding is zeker er zijn nu meer honden dan konijnen. Alleen bij het restaurantje waar ik zit hebben ze er vijf.

Na een korte bootrit van 20 minuten wordt je afgezet op een van de stranden, er zijn hier wat restaurants, ligbedden en wat te huren hutjes, voor 5 dollar kan je hier overnachten. Er is echter alleen elektriciteit 's avonds van zes tot tien.

Laat ik even beschrijven wat ik zie vanaf mijn ligbedje.
Recht voor mij een strakke zee, rustig kabbelend water, in de verte een piepklein eilandje, rechts van dit eilandje de vage contouren van bergen op het vaste land en links van het eilandje de vage contouren van een ander eiland.
Naar rechts kijk je uit op de heuvels en de weinige gebouwen van Kep. Het strand is rijkelijk voorzien van bomen hetgeen het verblijf hier erg aangenaam maakt, je kan heerlijk in de schaduw liggen. De bomen, kronkelig gebogen richting het water met een brede wortel stam omdat ze dagelijks in het zoute water staan.

Het strand, bestaande uit fijn zand met schelpen is voorzien van ligbedden en enkele toeristen, net als ik zijn de meeste dagjesmensen. Naast mij is een verliefd Cambodjaans stelletje aan het zwemmen, volledig met de kleren aan, want je moest eens wat bloot zien.

Achter mij, een restaurant van bamboe, palmbladeren dak en plastic stoelen met daarachter de vaste,groene begroeiing van het eiland, palmbomen, bananenbomen.

Je kan om het eiland heen lopen en er dwars overheen, de wegen schijnen slecht te zijn, maar waarom zou ik, ik ben hier voor een dagje strand. Heerlijk een beetje zwemmen, lezen, dutten en mijn plannen maken voor de komende week.
Bedenken of ik nog een dagje langer in Kep blijf of naar het drukke Sihanoukville ga. Ik weet het nog niet maar heb tot 4 uur de tijd om dit te bedenken. Rond die tijd word ik opgehaald door de boot.

Voor mij drijft een bamboe korf met kreeft en vis, de lunch denk ik. Het water heeft een heerlijke temperatuur en het is dan ook geen kunst om hier direct het water in te duiken. Mijn schatting ligt zo rond de achtentwintig graden.

De andere eilandjes hier in de buurt hebben geen strand en vaak de begroeiing tot in het water met een rotsige kust. Dat maakt dat Rabbiteiland vooral bezocht wordt.
Na vier uur 's middags is werkelijk niets meer te beleven vermoed ik, op een enkeling die hier blijft overnachten na, zal het hier verlaten en stil zijn.

Mijn zonsondergang beleef ik gewoon bij de Franse villa van de Kukuluku beachclub in het "drukke" Kep, waar je overigens op straat kan gaan liggen zonder dat je aangereden wordt.

• 02 December 2011 - 11:58

Hennie:

Prachtige foto's Ton, op zo'n strandje zal de thee wel lekker smaken.
    Ben je trouwens op straat gaan liggen in Kep of ga je dat nog proberen?
    Groet Hennie.

• 02 December 2011 - 12:25

Ans:

Hoi Ton,

Je foto's zijn inderdaad heel mooi. Je krijgt er een lekker vakantie gevoel bij. Maar helaas dit blijft bij ons het gevoel want wij mogen werken. De rust is toch lekker, bij ons op het woonerf hoef ik dat al niet te proberen. Geniet ervan. Tot de volgende foto's en brief.

Groetjes Ans

• 02 December 2011 - 16:50

Ma :

Ton is het steeds dezelfde zon die ondergaat of hebben ze er meer dan een het zijn wel mooie plaatjes ik ben naar het wijkhuis geweest om te kaarten en heb wonder boven wonder goede kaarten gehad drie keer tien en een keer elf slag dus is mijn dag weer goed en nu moet ik zorgen dat ik wat te eten krijg dat is elke dag het zelfde jij moet zelf niet voor eten tezorgen maar er zijn martelaren en apostelen en ik hoor bij de eerste groep en ga eindigen en hoop tot morgen groetjes liefs ma

Verslag uit: Cambodja, Phnom-Penh

Ton

De wereld is groot en mijn tijd is beperkt. Ik probeer die beperkte tijd toch maar zo goed mogelijk te gebruiken. Ooit heb ik eens gelezen: "Een bereisd mens is een wijs mens". Ik hoop dus een beetje wijs te zijn/ worden. Mijn reizen (buiten Europa) tot nu: **Turkije reken ik tot Europa India 1992 6 weken India 1993 4 weken Vietnam 1995 4 weken India 1998/1999 5 maanden Nepal 2001 3 maanden Sumatra, Oost Java, Bali, Lombok 2007 2 maanden Lombok, Subawa, Flores, West Java 2008 2 maanden Sulawesi, Kalimantan 2009 2 maanden Thailand 2010 2 maanden Laos 2011 1 maand Cambodja 2011 1 maand Maleisië Pensula 2012 3 weken Myanmar 2012 1 maand Maleisisch Borneo 2013 1 maand Madagascar 2014 3 maanden Brazilië en Colombia 2016 4 maanden Sri Lanka 2017 2 maanden Thailand 2018 2 maanden Thailand 2019 2 maanden Bonaire 2022 2 weken Molukken 2023

Actief sinds 17 Aug. 2009