Beslist, verdwaald en het begin van de vakantie
Blijf op de hoogte en volg Ton
28 November 2018 | Thailand, Ko Samet
Belofte maakt schuld, gisteren sloot ik af met de zin: “dat beslis ik morgen wel”.
Volgens mij is dat vandaag maar je raakt hier de draad wel eens kwijt, Welke dag? Hoe laat ? Dat is het voordeel van een vakantie zonder plan en doel.
Maar ik had wel een plan, de zonsopkomst zien. Helaas was de zon vandaag te vroeg (of ik misschien te laat).
Na de bewolkte dag van gisteren was het vannacht wat frisjes, de airco heb ik zelfs niet gebruikt en ik heb geslapen onder een dekentje. Over het bed niets te klagen, heerlijk geslapen dus.
De zon was dus al een uurtje op voor dat ik wakker werd.
Wakker worden op mijn veranda en weer wat opwarmen van de ochtend zon. Bakkie koffie erbij. Zicht op het water. Wat heb ik het zwaar.
Het valt mij nu pas op dat het stoeltje, de tafel en het bankje op mijn veranda erg lijken op “sloop houten” meubeltjes waar je in Nederland flink geld moet neertellen. Ze zouden eigenlijk wel staan als decoratie in mijn eigen huis.
Of is het toch het thuisgevoel wat ik hier heb ?
Beetje wakker, warme douche, even het terrein wat rondlopen en zo rond half tien het ontbijt gaan nuttigen. Wat buurten met “de baas” een heel aardige vrouw.
Het is rustig met het aantal gasten, rustiger dan normaal. De Chinezen blijven volgens haar meer weg en er zijn ook behoorlijk minder Russen. Op dit moment zijn er maar vier gasten, inclusief mij.
We praten over wat opties die ik zou hebben van hier tot Bangkok. Ondertussen hoor ik haar wat uit over de prijs als ik langer hier zou blijven.
Mooi, ik heb vandaag wat te doen. Opties bekijken, afwegen en beslissen. Maar niet voordat ik het zeewater ga proberen op het piep strandje waar je een paar meter hebt tussen de rotsen om het water in toe gaan.
Een overkapping met banken, lekker in de schaduw maar toch aan zee ga ik mijn speurtocht op internet voortzetten, alle opties worden nog een keer onder de loep genomen, langs mijn criteria lijstje gelegd waardoor alle opties weer vervallen.
Zoals ik gisteren al meldde voelt het hier echter goed, aardig personeel, goed restaurant, je kan de zee in, de kamer is goed, de airco is prettig, mooie plaats om bij je kamer te zitten maar ook overal op het terrein.
Minpunten zijn er echter ook: geen zwembad, ver van alles, niet veel meer dingen te doen op het eiland dan zonnen, zwemmen en niets doen. Er zijn weinig andere gasten.
Het potentiële gevaar is dan verveling. Goed, er is hier wel een goede internet verbinding, dus Netflix is goed toegankelijk.
Een ander probleem is de prijs. De kamer is boven mijn gestelde budget.
.........maar vanmorgen heb ik “de baas” uitgehoord. Van de prijs, nu THB 1500 (€40,25) kan wel wat af. Voor THB 1200 (€32,18) wil ze het ook wel doen mits ik cash betaal. Natuurlijk inclusief ontbijt (American Breakfast, eitjes, worstjes, spek, toast, jam en goede koffie).
Voordat ik mijn beslissing definitief maak moet ik ook kijken hoe ik van hier in Bangkok kom en hoeveel tijd dat gaat kosten. Er zijn drie reis opties die financieel op hetzelfde neer komen, er is wel verschil in de tijdsinvestering.
Direct van hier naar het vliegveld is gezien mijn vertrektijd niet mogelijk.
Bangkok wordt dus mijn laatste halte. Om daar tegen de avond aan te komen en ‘s morgens om zeven uur weer de taxi te pakken naar het vliegveld is ook niet alles, het wordt dus twee nachten Bangkok, op mijn vertrouwde adres.
Voor dat ik hier de verlenging kan regelen moeten de twee nachten Bangkok geregeld zijn. Met zes telefoontjes en een poging te boeken via hun eigen website geef ik het op. Uiteindelijk regel ik het met Booking.com.
Budget uitgerekend, Bangkok rond, Vervoer duidelijk, Verlengd verblijf rond.
Tijd voor de lunch (Noodle soep) en een klein middagdutje.
De vakantie kan beginnen!!!!!!
Ik ken alleen nog maar deze baai, de volgende baai moet een mooi zandstrand hebben, een ATM (pinapparaat) en een klein winkeltje. Kwartiertje lopen. Op het einde van mijn baai de rotsen over en inderdaad sta ik in de volgende baai. Mooi strand alleen zie je het strand niet meer vanwege de vele stoelen en tafels. Het valt nog niet mee om zo een strandwandeling te maken.
Ik ben blij dat mijn baai dan wel minder zandstrand heeft maar om nou hier onder een tafel in het zand te gaan liggen.......nee, dank je.
De ATM en het kleine winkeltje heb ik redelijk snel gevonden in een zijstraatje van het strand en ik denk maar eens over de normale weg terug te lopen.
Het is over de weg echter een veel grotere afstand, een half uur lopen tot ik een bord zie met de aanduiding van mijn verblijfplaats, ik die (zand) weg in. Of je het geloofd of niet, ik verdwaal en kom na nog een half uur op het strand uit met de zelfde tafels en stoeltjes, dwalend en zoekend weet ik mijn eigen baai niet terug te vinden. Een kwartiertje lopen wordt in totaal meer dan twee uur.
Bezweet en moe, en dan moet ik zo dadelijk ook nog een restaurantje gaan zoeken. Gelukkig is dat maar twee plaatsen van mijn bungalow af.
Het was een snelle Pad Thai maaltijd. De kok was zo snel dat het eten voor mijn neus stond terwijl ik nog aan het bestellen was. Ik was dus snel weer bij mijn bungalow. Even de belevenissen opschrijven en op internet plaatsen.
Vroeg naar bed ?? Eigenlijk wel want de zonsopkomst is weer vroeg.
28 November 2018 - 13:09
Chris & Toos:
Dus toch vakantie. Lekker luieren, wandelingetje incl omweg. En de zonsopkomst zullen we vast ook nog wel zien. Geniet er maar lekker van want voor je het weet.....
XXX -
28 November 2018 - 13:21
Yolanda En Melvin:
Haha jij en verdwalen..ongelooflijk en dat voor een wereldreiziger... -
28 November 2018 - 13:41
Chris & Toos:
oja, breng die tuinmeubels maar mee hoor. Mooi op het balkon. :)