Kopje koffie na de kerk
Blijf op de hoogte en volg Ton
11 September 2016 | Verenigde Staten, San Francisco
De afgelopen nacht heb ik eindelijk weer eens goed geslapen, ik heb alleen wat blaffende honden gehoord. De nachtelijke temperatuur is rond de elf graden, dus weer eens heerlijk tussen de dekens gelegen.
Naast vakantie houden gaat het huishouden gewoon door dus ben ik maar eens begonnen met het Colombiaanse wasmachine te claimen voor de noodzakelijke opfrisbeurt. Kleertjes hebben vandaag dus heerlijk buiten aan de lijn hangen drogen.
Villa De Leyva staat op het programma. Een dorp kleiner als Beek en Donk met een centrum van zes bij zes blokken met een groot plein (Plaza Mayor) in het midden van ongeveer 120 bij 120 meter. Het schijn het grootste dorpsplein van Zuid Amerika te zijn. Het hele centrum is in Spaans koloniale stijl. De wegen zijn grote kaseinen. Ik moet hier gruwelijk oppassen voor mijn enkel (die het trouwens de laatste tijd goed doet).
Vanaf tien uur struin ik de straatjes af, maak volgens mij mooie plaatjes. Geniet van het straatbeeld. Het doet allemaal wel toeristisch aan, de kleine winkeltjes, barretjes, hotels maar het zit aardig weggewerkt. Alhoewel mij verteld was dat de zaterdag en zondag onaangenaam druk het kan zijn valt dit alles mee, pas vanaf twaalf uur wordt het iets drukker.
Bij een van de kerkjes wordt, na de mis, koffie geschonken. De mis sla ik maar over (want het is hier nog druk in de kerk) maar om de zondag mee te vieren pak ik maar wel een bakje koffie. De bijdrage van COP 1000 (€0,30) kan er wel vanaf.
En zo verloopt mijn dag, het zonnetje is, regelmatig verstoord door wolken, aanwezig. In de zon is het aangenaam, in de schaduw staat vaak een koude wind. Zeg maar Nederlands najaarsweer, als er weer geen hittegolf is.
Vanmiddag betrekt het weer, mooi tijd voor een middagpauze, uitrusten van het sjouwen. Een normaal eet ritme krijg ik hier (Brazilie en Colombia) niet. Er wordt in de middag warm gegeten en 's avonds zijn de restaurantjes dicht. Dus tussen vier en vijf ga ik nog even warm eten (eerder heb ik geen trek). Gelukkig vallen de rijst, spagetti en bruine bonen tot nu toe mee in Colombia. Vandaag eet ik iets wat lijkt op een pizza maar wat het totaal niet is, ik herken kip, champignons, tomatensaus, rundvlees en groente op een harde deegkorst.
En dan koelt het snel af, binnen een verhaaltje schrijven, nog wat voorbereidingen (uitzoeken) voor overmorgen en dan onder de wol.
12 September 2016 - 08:03
Ans:
Hoi Ton,
Mooie foto's, ziet er gezellig uit.Niet zo gekleurd als in Brazilië. Ook een mooie gladde weg. Zelf wij zouden daar uit moeten kijken met lopen. Maar daar hoef je niet voor naar Colombia te gaan. In Duitsland heb je dat soort wegdek ook hoor. Ons vakantie tripje zit er al weer op. Toen we weg gingen hebben we onderweg heel veel regen gehad. Maar op plaats van bestemming aangekomen was het droog en mijn jas is de auto niet meer uit geweest. De paraplu's ook niet. We hebben stralend weer gehad maar dat heb je al gezien op de foto's. Maar ik denk dat jij nu pas echt van jou vakantie aan het genieten bent. Je verhalen klinken in iedergeval een stuk positiever. Geniet er nog van en hou ons op de hoogte.
Liefs en groetjes Ans -
12 September 2016 - 08:20
Hennie:
Hoi Ton,
Zo'n keitjes liggen in Grave ook in het centrum. Temp. hier: vandaag 28, morgen 30 en woensdag 31 graden. Ongekend voor september. Je hebt inderdaad mooie foto's gemaakt.
Groet, Hennie. -
12 September 2016 - 08:26
Chris En Toos:
We hebben ons zitten bedenken dat we daar eens naar toe moeten met de rolstoel. Die zie je daar dan ook waarschijnlijk niet, net zo min als rollators en stiletto hakken. Mooie foto's, weer heel anders dan Bogota. Jouw verhaaltje lezende moeten we eerlijk zeggen niet te kunnen wachten op iets koeler weer. 30 graden is geen temperatuur voor ons. Dat is geen klagen hoor en we weten dat we heel veel commentaar krijgen van mensen die houden van warme en zon en ook wij zijn blij dat het niet somber en nat is maar we zijn er een beetje klaar mee. Onze vakantie zit er aan te komen en we duimen voor een milde 20 graden met af en toe een buitje, dan zijn we actief en erg tevreden. Dus als je nog een kerkje ziet en een schietgebedje naar boven stuurt neem dit dan even voor ons mee.
XXX Chris en Toos -
12 September 2016 - 09:12
Jan En Gerrie:
Haaaaaa kopje koffie na de kerk,ik dacht toen ik die tekst zag ,zo Ton is een kaarsje op wezen steken als dank voor tot op heden de genoten vakantie. Maar nee hoor 30 cent voor een koffie is beter,Toontje je stelt me teleur, maar goed misschien de volgende kerk die je tegen komt.
Ton je hebt ons mee laten genieten van het landschap het straatbeeld en de natuur met je foto's geweldig.
Geniet van al dat moois Ton. Een dikke knuffel van ons J EN G .