Lang leve de airco van de “7Eleven” - Reisverslag uit Trat, Thailand van Ton Gorp - WaarBenJij.nu Lang leve de airco van de “7Eleven” - Reisverslag uit Trat, Thailand van Ton Gorp - WaarBenJij.nu

Lang leve de airco van de “7Eleven”

Blijf op de hoogte en volg Ton

19 November 2018 | Thailand, Trat

De airco op mijn kamer kan het maar net aan. Flinke regen gisteren maakt dat de luchtvochtigheid hoog is en daarom benauwd. De airco staat op de laagste stand maar nog heb ik het warm zat. Pas vannacht om vier uur heb ik de airco uitgezet.

Geen wekker vandaag dus werd ik pas na acht wakker, erg laat voor mijn doen. Lekker genieten van de warme douche en hop, naar het ontbijt.

De koffie hier is de beste tot nu toe die ik in Thailand gedronken heb. En toch mag ik niet klagen over de kwaliteit van de koffie. In vergelijking met acht jaar geleden hebben ze heel wat bijgeleerd. Was acht jaar geleden de instant koffie de standaard, nu zie je steeds meer vers gezette koffie.

Tijdens het ontbijt krijg ik het verlossende telefoontje. Morgen is er plaats in mijn beoogde guesthouse. Dankzij René hebben ze een boeking geaccepteerd.

Na het ontbijt en wat buurten met andere gasten boek ik de veerboot ticket naar Ko Chang. Morgen om 9.20 uur wordt ik opgehaald, naar de pier gebracht en overgevaren naar het eiland. Daar moet ik zelf vervoer regelen. Op het eiland is het nog 20 á 30 minuten naar mijn guesthouse.

Ik verdoe mijn ochtend een beetje met kletsen met andere toeristen tot ik rond 12 toch maar eens opsta om wat te gaan bekijken. De grootste attractie is wel de avondmarkt, die gisterenavond in het water is gevallen. Overdag is er niet zoveel. Een eindje verderop is de “Wat Phailom” een tempel waar je schildpadden kan voeren. In de vijver zijn wel hele grote vissen maar een schildpad heb ik er niet gezien. De vissen schrokken hele boterhammen in een keer op, die gevoerd worden door Thaise toeristen.

Het is warm en benauwd, al snel plof ik neer bij een kraampje voor een “Lemon Juice” met heel veel ijs. Wel iets minder dorstig maar nog wel heet loop ik wat verder.

Ik heb al eerder gesproken over de “7Eleven” de supermarkt keten waar ze alles hebben voor de westerse toerist, melk, kaas, koekjes etc. Wat ze in elke “7Eleven” ook hebben is een verschrikkelijk goede airco. Het is alsof je een koelkast instapt. Ik wil een flesje water en een flesje Cola en doe er extra lang over om uit te zoeken welk flesje water en of ik nou een blikje cola of een flesje cola neem. Niet dat de keuze zo moeilijk is maar het is heerlijk afkoelen binnen.

Buiten wordt het warmer en benauwder, de lucht gaat betrekken en vanaf drie uur gaat het onweren en even hard regenen. Ik schuil op een overdekte plaats in de buurt van een Chinese tempel. Tussen de buien door kan ik net mijn guesthouse bereiken. Tijd voor een goede bak koffie, buurten met andere gasten en zo gaat de middag snel voorbij.

Ik krijg mijn kleertjes terug van de wasserij. Zo kan ik vanavond de boel weer gaan inpakken.

Of het vanavond eten wordt op de avondmarkt of dat dit weer in het water valt, we zullen zien. Nu zit ik te kijken naar honderden vogeltjes in de lucht, ik denk dat het zwaluwen zijn.

Morgen op naar Ko Chang, op weg naar:

• 19 November 2018 - 08:32

Chris & Toos:

Kunnen niet zien wat er allemaal wordt geofferd maar het is allemaal wel kleurrijk. Jammer van de regen hé, maar het zal er wel bij horen.
    XXX Chris & Toos

• 19 November 2018 - 09:20

Ans:

Hoi Ton,

Kleurrijke foto's. Voor de vissen hoef je niet naar Thailand te gaan hoor. Die zitten hier ook en ze verslinden ook hier de boterhammen. Je hebt dus het langste gedeelte van je reis er op zitten. Morgen dan een gezellig bakkie met René. Al vast veel plezier.
    Groetjes Ans

• 19 November 2018 - 10:14

Renée:

Wat een kabaal maken die helse vogels he....
    vogelnestjes soep maken ze er van...

Ton

De wereld is groot en mijn tijd is beperkt. Ik probeer die beperkte tijd toch maar zo goed mogelijk te gebruiken. Ooit heb ik eens gelezen: "Een bereisd mens is een wijs mens". Ik hoop dus een beetje wijs te zijn/ worden. Mijn reizen (buiten Europa) tot nu: **Turkije reken ik tot Europa India 1992 6 weken India 1993 4 weken Vietnam 1995 4 weken India 1998/1999 5 maanden Nepal 2001 3 maanden Sumatra, Oost Java, Bali, Lombok 2007 2 maanden Lombok, Subawa, Flores, West Java 2008 2 maanden Sulawesi, Kalimantan 2009 2 maanden Thailand 2010 2 maanden Laos 2011 1 maand Cambodja 2011 1 maand Maleisië Pensula 2012 3 weken Myanmar 2012 1 maand Maleisisch Borneo 2013 1 maand Madagascar 2014 3 maanden Brazilië en Colombia 2016 4 maanden Sri Lanka 2017 2 maanden Thailand 2018 2 maanden Thailand 2019 2 maanden Bonaire 2022 2 weken Molukken 2023

Actief sinds 17 Aug. 2009