Effe schrikken vanmorgen
Door: Ton
Blijf op de hoogte en volg Ton
12 Oktober 2017 | Sri Lanka, Jaffna
Er waren twee reserveringen op mijn naam en ik kwam toch maar alleen.
De kamer voldeed totaal niet aan mijn verwachtingspatroon gebaseerd op de reviews die ik gelezen had op tripadvisor.
Daar wordt vermeld dat de kamers klein waren, met een krappe douche, een wisselend werkende airco etc.
De kamer die ik kreeg is groot, een grote badkamer met aparte douche en toiletruimte. Luxe uitziend bed, wit marmeren vloer, alles schoon en blinkend. Nieuwe airco, plafondwaaier. Groot marmeren balcon. Dit alles in een groot gebouw met voor de deur parasols en zitjes.
Direct na mijn opfrisbeurt (lekker douchen en schone kleertjes) ben ik eerst maar eens gaan navragen of er geen vergissing in het spel is. Ik weet dat €20 per nacht inclusief ontbijt hier redelijk is, maar dit hier schat ik hoger in.
Ik schrok toen ik in mijn bevestigingsmail €39 zag staan, da's te ver boven mijn budget.
Maar gelukkig, geen vergissing. Mijn kamer is nog maar een paar maand oud. Wel de luxe kamer van het hotel. De kleinere (beschreven) hotel kamers zijn er ook, maar niet voor Mr. Ton.
Wat anders dan het overnachtingsguesthouse waar ik afgelopen nacht was. Ook schoon maar totaal geen sfeer, gemeenschappelijke ruimte waar je niet gaat zitten en geen mogelijkheid om ergens buiten te gaan zitten. Als verslaafde ook lastig als je het sigaretje moet roken in de regen bij de poort naar de straat. Het was dan ook maar voor één nacht, want vanmorgen ben ik na een klein ontbijt met de bus vertrokken naar Jaffna.
Door een Tuktuk ben ik afgezet bij de bus, die een kwartier later al vertrok voor een rit van drie uur, en dat viel alles mee. Ik had in de bus ook een prima plaats met prima beenruimte. Eerder dan gepland ben ik dus in Jaffna. Mooi tijd om de planning van de komende dagen te maken.
Vanuit de "middle of nowhere" ga ik het hier wat anders aanpakken. Ik heb drie dagtrips gepland met een Tuktuk, waarmee ik stad en de toeristische attracties van het noorden afdek. Vandaag en de vijfde dag hou ik vrij om de planning na Jaffna te regelen.
Een potje thee, wat hapjes uit een kraampje geniet ik even van luxe hier en ondertussen trekt ook nog een rouwstoet langs met vuurwerk en rotjes.
12 Oktober 2017 - 13:48
Ans:
Hoi Ton,
Ziet er niet slecht uit. Ze zullen daar wel gedacht hebben nederlander dubbele boeking moet natuurlijk grote kamer hebben voor low budget. Het is je weer gelukt. Geniet van je kopje thee en je hapjes en sucses met je planing. We horen het weer wel.
Liefs en groetjes Ans -
12 Oktober 2017 - 15:01
Renée:
Hoi Ton,
Dat ziet er sjiek uit met de koninklijke kroonluchters!
Een heerlijk ontbijt, met ceylonthee ) neem ik aan) jouw dag kan niet meer stuk.
Renée -
12 Oktober 2017 - 17:58
Chris & Toos:
Bofbibs!!!
XXX Chris & Toos -
13 Oktober 2017 - 10:53
Jori:
Samen met oma je foto's bekeken, sjiek de friemel! Geniet er maar van. Groetjes Jori -
14 Oktober 2017 - 11:42
Lieset Dircken: