Een grote kink in de kabel - Reisverslag uit Bethania, Verenigde Staten van Ton Gorp - WaarBenJij.nu Een grote kink in de kabel - Reisverslag uit Bethania, Verenigde Staten van Ton Gorp - WaarBenJij.nu

Een grote kink in de kabel

Blijf op de hoogte en volg Ton

02 November 2014 | Verenigde Staten, Bethania

Waar zal ik beginnen? Met het slechte of het goede nieuws. Eerst maar het slechte nieuws dan.

Ik ben gisteren gevallen. Een onbenullig steentje in een restaurant zorgde ervoor dat mijn voet zwaar omzwikte en daar lag ik. Bij het opstaan heel veel pijn bij de enkel, zoveel dat ik erg duizelig werd en zelfs korte tijd het bewustzijn verloor. Met hulp van de groepsgenoten ben ik naar mijn hotel gebracht. Een slecht eind van ons afscheidsetentje.

Rot nacht gehad met veel pijn. Naar de wc gaan koste me meer dan een kwartier vanwege de pijn en nergens steun aan te hebben.

Vanmorgen om acht uur ben ik opgestaan, ben naar mijn mini balkonnetje gestrompeld en ben op een trapje gaan zitten tot ik iemand zag. Deze heeft de baas van het hotel gewaarschuwd.
In overleg met hem hebben we een dokter gewaarschuwd. Het duurde even want het is zondag en ze zat ik de kerk. Mooie gelegenheid om op internet het een en ander op te zoeken om mij, als de dokter komt, te vertellen in het Frans wat er is gebeurd en wat ik voel.
Ondertussen wordt de koffie en een klein ontbijt geserveerd op de trap.

De dokter komt, met woordjes leg ik uit.
Entrose = verzwikt
S'evanouir = flauwvallen
Cas = gevallen
Douleur = veel pijn
Ne pas pression = geen druk verdragen
Gonfle = gezwollen

Zij denkt dat er niets gebroken is maar haar voorspelling is dat ik hier drie weken last van ga houden. Therapie: dicloflenac-cholestyramine, rust houden, niet belasten, drukverband.
Rekening € 10,= voor het consult en € 10 voor de medicijnen.

Ondertussen heeft de baas van het restaurant geregeld dat een van de tuinmannen een houten kruk voor mij heeft gemaakt. Het liefste heb ik nu twee "normale" krukken maar omdat het zondag is, is dat nu niet te regelen, dat wordt morgen.
Een andere tuinman krijgt de opdracht bij mij in de buurt te blijven om te helpen.
Ik zit nog steeds op mijn trap en met zijn hulp pak ik mijn kleine rugzak met de "noodzakelijke" dingen want ik wil verhuizen naar het restaurant gedeelte, uit de schaduw, in de wind, op een stoel.

Tussen de tuinman en de gefabriceerde kruk strompel ik naar het restaurant, organiseer een tafeltje met stopcontact, laat een houten, een plastic en een strandstoel in de buurt zetten (kan ik eens wisselen). En daar zit ie dan.................voor hoelang?

En dan het verhaal van afgelopen dagen, dat komt nog wel want ik heb nu totaal geen zin meer en mijn stemming is er ook niet naar (want ik baal als een stekker).er is veel levendigheid op het strand en ik zit in een stil hoekje.

Ik ben overigens in Morondava en verblijf bij Hotel Bourgainvilliers.

• 02 November 2014 - 13:29

Arthur, Janneke & Roos:

Wat een pech Ton! Veel succes met de enkel, hopelijk geneest het snel in de warmte. Arthur heeft eens zijn enkel gebroken tijdens een reis door Zuid-Amerika. Het voordeel daarvan is dat je even tot rust kunt komen.

Groetjes uit de Birmese jacuzzi! (Hoewel we nu in Utrecht zijn).

• 02 November 2014 - 13:30

Hennie:

Hoi Ton,
    Heftig zeg, beterschap en succes met je voet. Ga maar lekker naar het strand en neem je rust.
    Groet Hennie.

• 02 November 2014 - 13:30

Hennie:

Hoi Ton,
    Groet Hennie.

• 02 November 2014 - 13:48

Ineke:

Hi Ton,
    Dat heb je ff niet zo goed geregeld. Beterschap en spoedig herstel!
    Wat was overigens het goede nieuws? Je begon met het slechte nieuws toch......!
    Zal de rest van het reisverslag wel zijn waar je geen zin in had. Kop op man!
    Groetjes van Jos en Ineke.

• 02 November 2014 - 15:28

Petra:

Hey Ton,

Dat is inderdaad niet zo'n best nieuws. Ik hoop maar dat het wel beter gaat worden en je weer verder kan. Want niet vooruit kunnen is ook in Madagaskar saai. Misschien kun je, als je toch tijd over hebt ook het goede nieuws aan ons vertellen, haha, want dat hebben we niet gelezen. Of is dat dat er krukken voor je gemaakt zijn???? Beterschap in ieder geval.

• 02 November 2014 - 16:32

Patries:

Bon jour Antoine,

Wat vervelend zeg! Maar inderdaad, kop op! Neem je rust en deel met ons het goede nieuws, je reisverslag.

Un bon rétablissement,
    Saluer,
    Patries

• 02 November 2014 - 16:58

Ans:

Hii Ton,

Wat ben je toch een stumper, had je nog niet genoeg last van je voet? Hopelijk ben je weer gauw ter been anders wordt je vakatie wel heel saai. Je hotel ziet er wel mooi uit. Hou in ieder geval een beetje rust en laat je je maar even verwennen. Ik hoop dat je de komende nacht een betere nachtrust en dat de pijn in je voet over gaat. Ga voor ons maar een mooi reisverslag schrijven van je laatste trip met graag wat foto's erbij. Nu van harte beterschap en kop op.

Groetjes en liefs Ans

• 02 November 2014 - 17:52

Chris En Toos:

Is dat nou gelijk ook je ontstoken voet of is dat de andere, want dat is dubbel pech. Een keer pech is al erg genoeg zeg. Maar wat een service in het hotel, ontbijt en koffie, kruk en ook nog een hulpje. Maar dat is natuurlijk alleen maar een schrale troost. We kunnen ons voorstellen dat je baalt, dat je veel pijn hebt en niet zelfstandig kan zijn enz.. Maar je zal toch even moeten schikken vrezen we en ben maar blij dat het niet gebroken is, had je met de gipsvlucht terug moeten komen. Hou je taai hoor en houdt ons op de hoogte.
    XXX Chris en Toos

• 02 November 2014 - 17:58

Will Vugs:

Heel veel sterkte ton en misschien helpt dit je gemoed, Jos van Mulken is vertrokken!!!

• 02 November 2014 - 17:58

Will Vugs:

• 02 November 2014 - 20:57

Ma:

ik ben net terug van Nathasja ik ben naar de verjaardag van Xander geweest en dacht even kijken of

dat was geen goed bericht ik hoop dat je niet te veel pijn hebt en dat je vlug weer op de been bent.rust nu maar lekker uit er zit toch niets anders op je kan er nu toch niets aan veranderen,ik hoop dat het niet te lang duur want het gooit wel je hele reisschema in de war .Ik krijg net een telefoontje van Ans dus ik heb gezegd dat ik jou mailtje al heb gelezen.Heel de fam. leeft met je mee een schrale troost. Ik ga nu even naar de Foto kijken en stuur morgen weer wel een berichtje.Heel veel sterkte en ik hoop dat je wat kan slapen heel veel liefs en tot morgen ma

• 02 November 2014 - 21:10

Ma:

ik heb zojuist een berichtje geschreven maar door de stres vergeten door te sturen maar ik wens jou nogmaals veel sterkte en ik hoop dat je niet te veel pijn hebt. ik schrijf morgen nog wel een mailtje.Ik ben nu te zenuwachtig om veel te schrijven heel veel sterkte en liefs ma

• 02 November 2014 - 22:12

Reinier:

Beterschap ton!

• 03 November 2014 - 08:21

Louis Verheijen:

Hey Ton, wat een 'vette pech' heb jij. Wij hopen op een spoedig herstel.

• 03 November 2014 - 09:17

Frank En Lieset:

Hoi Ton heel veel beterschap met je voet Wij hopen dat je snel weer op de been bent en dat je weer door kunt gaan

Groetjes Frank en Lieset

• 03 November 2014 - 15:46

Jaak Schenk:

dag Ton,
    Je weet dat ik normaal gesproken altijd inhoudelijk reageer op je prachtige reisverhalen en jouw schrijfstijl die echt uitnodigt om jouw prachtige avonturen op de voet te volgen en te lezen. In dit geval reageer ik, vanuit mijn rol als voorzitter van de OR en ook als mens, op de reactie van Will. Ik vind dat jouw blog niet gebruikt mag worden voor dit soort opmerkingen. In het geval van de situatie van Jos van Mulken heb ik de stellige indruk dat deze situatie alleen maar verliezers kent en dat het voor alle betrokkenen pijnlijk en triest is. Niet in de laatste plaats voor ons als GGZ Oost Brabant: triest dat het zover heeft moeten komen dat dergelijke ingrepen blijkbaar noodzakelijk zijn. Deze nuancering vind ik op zijn plaats naar aanleiding van de ' te kort door de bocht ' opmerking van Will....
    Een volgende keer zal ik weer met liefde en plezier me op een andere manier met jouw verhalen bezig houden!

het ga je goed vriend! Jaak

• 03 November 2014 - 15:50

Ma:

ik heb jou mailtje gelezen het is wel fijn dat ze zo behulpzaam zijn maar leuk is anders maar je zal je er bij neer moeten leggen er zit niets anders op .
    ik hoop dat je toch nog wat van je vacantie kunt genieten veel sterkte en laat maar weten hoe het verder gaat,groetjes en liefs ma